Πώς μπορώ να επιλέξω ελαστικά?
  Η επιλογή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις δικές σου οδηγικές απαιτήσεις . Ελαστικά κατασκευάζονται σχεδόν για κάθε περίπτωση. Βρεγμένο η στεγνό δρόμο, Αντοχή σε πολλά χιλιόμετρα, Έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες, Ανταπόκριση στο τιμόνι, Άνεση στην οδήγηση κ.λ.π. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σε συμβουλεύσει για την επιλογή σου, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες, εξηγώντας σου παράλληλα τις διαφορές και δυνατότητες των προϊόντων.

  Υπάρχουν τόσες διαφορετικές μάρκες και τύποι ελαστικών. Πώς μπορώ να ξέρω ποιά είναι τα καλύτερα για μένα?
  Συμβουλέψου ένα ειδικό. Συζητώντας μαζί του θα σε βοηθήσει να τοποθετήσεις τα πιο κατάλληλα ελαστικά σε σχέση με τις ανάγκες και τα χρήματα που προτίθεσαι να δαπανήσεις. Θα σε καθοδηγήσει σύμφωνα με τις απαντήσεις σου σχετικά με τις απαιτήσεις που έχεις απο το προϊόν, το τρόπο της οδήγησης σου, τον χρόνο που προτίθεσαι να κρατήσεις το όχημα σου στην κατοχή σου κ.λ.π. Ένας πωλητής που σε ρωτάει μόνο τις διαστάσεις των ελαστικών, δεν είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της αγοράς ελαστικών.

  Δέν είναι όλα τα Ελαστικά τα ίδια?
  Αυτή είναι μια συνηθισμένη παρανόηση. Όπως πολλά άλλα προϊόντα στην αγορά, η επιστήμη και η τεχνολογία παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και την κατασκευή των ελαστικών. Τα ελαστικά μπορεί να διαμορφώνονται με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διάφορα υλικά όπως πολυεστέρας, ρεγιόν(τεχνιτό μετάξι),ναϋλον και ατσάλι. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα υλικά σε διάφορους συνδυασμούς μεταξύ τους για να επιτύχουν σωστά ελαστικά για κάθε περίπτωση. Ακόμη διαφορετικό μείγμα λάστιχου χρησιμοποιείται στα πλευρικά τοιχώματα, στα πέλματα και στα "τακούνια" ενός λάστιχου.

  Έχω ακούσει ότι τα Ελαστικά έχουν κάποια κατάταξη σε σχέση με την ταχύτητα οδήγησης. Έχει σημασία να το γνωρίζω?
  Ναί. Τα Ελαστικά έχουν διαφορετική κατάταξη σε σχέση μα την ταχύτητα και συνηστούμε το όχημα σου να έχει πάντοτε όλα του τα ελαστικά ίδιας κατηγορίας. Η κατάταξη αυτή δημιουργήθηκε για να τυποποιήσει την ασφαλή απόδοση των ελαστικών σε κάποιες ταχύτητες. Εκτός απο τα ειδικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ο πλέον κοινός τρόπος κατάταξης είναι:

  S = 180 km/h T = 190 km/h H = 210 km/h

  Πώς μπορώ να καταλάβω πότε πρέπει να αλλάξω Ελαστικά?
  Τα περισσότερα Ελαστικά έχουν ενσωματωμένο δείκτη φθοράς του πέλματος. Αυτός ο δείκτης δείχνει πότε υπολοίπονται 2/32" του υλικού. Ανάλογα με τις συνήθειες σου στην οδήγηση θα πρέπει να αντικατασταθούν τα λάστιχα όσο το σημάδι αυτό είναι ορατό. Συμβουλέψου έναν ειδικό, όσο τα σημάδια μπορούν να φαίνονται ακόμη.

  Η φθορά στα Ελαστικά μου είναι παράξενη. Τι μπορεί να φταίει?
  Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες. Μπορεί να ευθύνεται για αυτό η υπό η υπέρ-πλήρωση του ελαστικού με αέρα, μηχανικά προβλήματα, η η ανάγκη μιας ευθυγράμμισης (caster, camber or toe).

  Πόσο είναι λογικό να πληρώσω για Ελαστικά?
  Το κόστος των ελαστικών εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους. Τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν προϊόντα σε οικονομικές, μεσαίες και ακριβές κατηγορίες. Μπορεί βέβαια και να σας προσφέρουν ελαστικά σε πολύ φθηνές τιμές. Χρειάζεται εδώ, προσοχή, γιατί μπορεί να πρόκειται για προϊόντα παλαιάς τεχνολογίας η ακόμα χειρότερα χωρίς καμία εγγύηση απο κατασκευαστή. Συνηστούμε να παίρνετε την γνώμη κάποιου ειδικού σχετικά με το τι ακριβώς σας χρειάζεται. Η οικονομία σε ένα τόσο σημαντικό για την ασφάλεια σας προϊόν, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

  Ο εξάδελφος μου υποστηρίζει ότι μπορεί να μου τοποθετήσει τα ελαστικά στο αυτοκίνητο μου. Γιατί λοιπόν να αναζητώ ειδικό?
  Άν αυτός που θέλει να σας βοηθήσει, όποιος και να είναι, έχει τις γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία τότε έχει καλώς. Διαφορετικά πρέπει να γνωρίζεις, οτι λανθασμένη τοποθέτηση ελαστικών, μπορεί να σημαίνει πρόωρη φθορά τους, σοβαρές ζημιές στο εμπρόσθιο σύστημα του αυτοκινήτου, η και απώλεια του ελέγχου του, με συνέπεια, σοβαρές ζημιές η τραυματισμό δικό σου η και τρίτων.

  Άκουσα να αναφέρονται σε "ζυγοστάθμιση" και "σταύρωμα" των ελαστικών. Είναι κάτι που χρειάζομαι?
  Με τα ελαστικά να γυρίζουν ίσια και ομαλά, μπορείς να κερδίσεις το μέγιστο, κατά τον κατασκευαστή, αριθμό χιλιομέτρων πρίν την φθορά τους. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, συνιστούν αυτό τον έλεγχο τουλάχιστον κάθε 10.000 km. Το "σταύρωμα" θα βοηθήσει να φθαρούν ομοιόμορφα τα ελαστικά σου, αλλάζοντας χιαστί τούς τροχούς.

  Έχει σημασία απο που θα αγοράσω τα ελαστικά μου?
  Υπάρχουν πολλά εγγυημένα καταστήματα ελαστικών για να επιλέξει κανείς. Είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα κατάστημα όπου γνωρίζοντας τις δυνατότητες του και γνωρίζοντας και εκείνοι εσένα και το αυτοκίνητο σου, είναι σίγουρο οτι θα κάνεις την δουλειά σου ευκολότερα και θα αντιμετωπιστούν υπεύθυνα τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μετά την αγορά σου. Ενας επαγγεματίας που ειδικεύεται στα ελαστικά και σου παρέχει εγγυήσεις, είναι προφανώς η καλύτερη σου επιλογή.

  Γιατί δεν βρίσκω τιμές Ελαστικών στις σελίδες σας?
  Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό όπως:

 • Η μεγάλη γκάμα ελαστικών που διαθέτουμε σε σχέση με τις διαφορετικές διατάσεις δημιουργούν ένα πολύ δύσχρηστο τιμοκατάλογο.
 • Η ελλειπής γνώση των πελατών για όλες τις σοβαρές παραμέτρους που αφορούν στην επιλογή του σωστού ελαστικού.
 • Πιστεύουμε, οτι η τιμή προκύπτει απο την σωστή επιλογή ελαστικών, που ο πελάτης μας θα κάνει μετά απο προσωπική επαφή με τους τεχνικούς μας. Με αυτή τη λογική ένας τιμοκατάλογος και μάλιστα τόσο πολύπλοκος, θα προβληματίσει μάλλον τον πελάτη μας παρά θα τον βοηθήσει.

  Μπορείτε να μου προτείνετε ενα συγκεκριμένο τύπο Ελαστικού για το όχημα μου?
  Βεβαίως μπορούμε. Προτείνουμε όμως να επισκεφθείτε το κατάστημα μας, γιατι υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα καθορίσουν την πρόταση μας και πρέπει να γνωρίζουμε μερικά στοιχεία όπως π.χ.:

 • Πόσο χρόνο σκοπεύετε να κτατήσετε το όχημα σας?
 • Πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει με τα προηγούμενα ελαστικά?
 • Θα μετακινηθείτε σε άλλη περιοχή, η ταξιδεύετε συχνά σε αυτή? Ποιές είναι οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί?
 • Είστε ιναποιημένος απο την συμπεριφορά των ελαστικών που τώρα έχετε, στο φρενάρισμα? σε βρεγμένο η στεγνό δρόμο? στην απόδοση τους πάνω και εκτός ασφάλτου?
 • Είσαι γρήγορος οδηγός και επιθυμείς επι πλέον "κράτημα" και έλεγχο? η επιθυμείς ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς?

  Αυτές και ίσως πολλές άλλες απαντήσεις θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις δικές σου ανάγκες, που σε σχέση με τα standars του οχήματος θα μας οδηγήσουν στην σωστή πρόταση για το καταλληλότερο Ελαστικό.

  Απο την στιγμή που υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, Γιατί να αγοράσω Ελαστικά απο την "Ελαστικά Νικολάου"?
  Η επιχείρηση μας διαθέτει Ελαστικά όλων των οικονομικών κατηγοριών και για κάθε τύπο οχήματος.
  Έχουμε ανταγωνιστικές τιμές και πολλές επί πλέον υπηρεσίες για σας, καθώς και τις γνώσεις για να προτείνουμε το καλλύτερο για σενα.. Εγγυημένες υπηρεσίες μετά την πώληση, σημαίνουν ασφαλώς, ότι έχεις μια σιγουριά και ασφάλεια όπου και αν ταξιδεύεις .

  Μπορώ να τοποθετήσω ένα φθηνότερο ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου στο φορτηγάκι μου?
  Η απάντηση μας είναι αρνητική, εκτός αν το συνηστά ο κατασκευαστής του. Οι λόγοι έχουν σχέση με την δυνατότητα φόρτωσης του. Άν δεν επιλέξετε ελαστικά ίδιου τύπου η και με μεγαλύτερη δυνατότητα, όχι μόνο θα επιρεάσετε την οδική του συμπεριφορά και τον έλεγχο του, αλλά θα φθαρούν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα η σκέψη "οικονομίας" που κάνατε να μήν ισχύει. Οι τεχνικοί μας μπορούν να σας συμβουλεύσουν σε αυτό το ζήτημα.